Η διαδικασία έκδοσης Πιστοποιητικού FIVA, περιλαμβάνει την υποβολή αίτησης καθώς και τον φυσικό Τεχνικό Έλεγχο του οχήματος. Υπάρχουν δύο τύποι Πιστοποιητικού FIVA ανάλογα με την ηλικία του οχήματος:

Α. Πιστοποιητικό FIVA Youngtimer, που αφορά οχήματα από 20 έως 29 ετών

Β. Πιστοποιητικό FIVA Card που αφορά οχήματα άνω των 30 ετών και πάντα υπό την προϋπόθεση ότι το όχημα βρίσκεται σε καλή, συντηρημένη κατάσταση ή να έχει ανακατασκευαστεί σωστά.

Για να ξεκινήσετε την αίτησή σας πατήστε εδώ: FIVA Card Application

_

Πως μπορώ να παραλάβω πινακίδες για το Παλαιό μου όχημα;

• Για αυτοκίνητα πατήστε εδώ
  • Για μοτοσικλέτες πατήστε εδώ

Δήλωση Παραλαβής Πινακίδων

Πότε μπορώ να κυκλοφορώ το όχημά μου με ιστορικές πινακίδες;

Σύμφωνα με την ΚΥΑ Αριθμ. Α οικ. 82350-3809/2019 ΦΕΚ 4948/Β/31-12-2019 το αυτοκίνητό σας μπορεί να κυκλοφορεί όλες τις Κυριακές του χρόνου (εντός της οικίας περιφέρειας ή νομού), 2 μέρες πριν και μία μέρα μετά από αδειοδοτημένη από την Τροχαία εκδήλωση ιστορικών οχημάτων ή οποιαδήποτε μέρα και ώρα της εβδομάδας με σκοπό την μετακίνηση προς και από συνεργείο (με αποδεικτικό επίσκεψης ή  ραντεβού). Αναλυτικά η ΚΥΑ εδώ

Η τηλεφωνική εξυπηρέτηση για ιστορικές πινακίδες και κάρτα FIVA γίνεται στο 210 65 34 700 & 210 600 6 700 κατά τα ωράρια 10.00 – 18.00, Δευτέρα έως Παρασκευή.

Περισσότερες Πληροφορίες