*|MC:SUBJECT|*

View this email in your browser

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΙΛΩΝ ΠΑΛΑΙΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ & ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ

Επίσημος Εκπρόσωπος (ANF) της FIVA
  Η διοίκηση της Ε.Ο. ΦΙΛ.Π.Α χαιρετίζει όλα τα Σωματεία-Μέλη της και ευελπιστεί ότι, με αυτή την πρωτοβουλία που αναλαμβάνει, θα ξεκινήσει μία γόνιμη διαρκής ανταλλαγή πληροφοριών και δεδομένων μεταξύ μας.
 
  Τα Ομοσπονδιακά Νέα θα κυκλοφορούν διαδικτυακά σε όλα τα Σωματεία-Mέλη. Εδώ θα δημοσιοποιούνται πληροφορίες κάθε μορφής που μας αφορούν όλους. Θα περιέχουν ανακοινώσεις που προέρχονται από τον κρατικό μηχανισμό και αποκτούν νομική ισχύ είτε αυτές είναι νόμος είτε ΚΥΑ είτε οτιδήποτε άλλο που μας υπαγορεύεται. Θα περιέχουν επίσης, στο βαθμό που κρίνονται αξιόπιστες, εξαγγελίες που ενδέχεται να αποκτήσουν νομική ισχύ. Θα διαβιβάζουν, τέλος, πληροφορίες που παρέχουν τα Σωματεία μας, είτε αυτές αναφέρονται στις κάθε μορφής εκδηλώσεις που διοργανώνουν είτε σε άλλα θέματα όπως π.χ. διοικητικά και αρχαιρεσιών των ίδιων.
Οι φωτογραφίες που θα συνοδεύουν τα κείμενα είναι περισσότερο από ευπρόσδεκτες.
 
  Δεν θα αναρτώνται προσωπικές απόψεις και κρίσεις, ιδιαίτερα όταν αυτές είναι εν δυνάμει εριστικές. Τα Ομοσπονδιακά Νέα δεν αποβλέπουν να γίνουν φορέας των προβλημάτων που ταλανίζουν το ιστορικό όχημα, όσο κι αν αυτά είναι σημαντικά και επείγοντα. Για αυτά υπάρχουν άλλα φόρα. Ο σκοπός των Oμοσπονδιακών Nέων είναι η συνεχής ενημέρωση, αλλά και η δημιουργία κλίματος προσέγγισης μεταξύ Σωματείων που είτε λόγω εσωτερικής τους οργάνωσης είτε για άλλες αιτίες, δεν είχαν μέχρι τώρα στη διάθεσή τους ένα μέσον για να πληροφορηθούν το ένα για τις δραστηριότητες του άλλου.
 
  Ευχόμαστε αυτά να γίνουν τώρα. Θα πάρει χρόνο, όμως μπορεί να πετύχει. Στα Σωματεία περνάει η υποχρέωση να συμβάλουν στη δημιουργία αυτού του κλίματος αλληλεγγύης και αρμονικής συνύπαρξης που μέχρι σήμερα περιμέναμε να τη δούμε, καμιά φορά μέσα από αντεγκλήσεις, στις γενικές συνελεύσεις, δηλαδή μια φορά τον χρόνο. Η εκάστοτε εκλεγμένη διοίκηση της Ε.Ο. ΦΙΛ.Π.Α. είναι εκ των πραγμάτων υπεύθυνη για τις πράξεις και τις παραλείψεις της και κρίνεται για αυτές. Όμως τα Σωματεία-Μέλη θα μπορούν από τώρα να κάνουν αισθητή την παρουσία τους εντονότερα και να βοηθήσουν στη λήψη των σωστών αποφάσεων, μέσα από την παροχή πληροφοριών που το καθένα από αυτά διαθέτει, που όμως δεν έφθαναν πάντα στη διοίκηση.
Όπως και αντίστροφα.
 
Καλή μας αρχή!
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 2020

Το Σάββατο 4 Ιουλίου 2020 πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση έτους 2020 της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου και Μοτοσικλέτας στο κτήριο της ΦΙΛΠΑ.

 Μετά την διεξαγωγή των αρχαιρεσιών, κατά τις οποίες ψήφισαν 84 εκλέκτορες από όλη την Ελλάδα, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας συγκροτήθηκε σε Σώμα υπό την ακόλουθη σύνθεση και ανατέθηκαν οι παρακάτω αρμοδιότητες:

 

Διοικητικό Συμβούλιο

  • Δημήτρης Βερναρδάκης –  Πρόεδρος
  • Δημητρακόπουλος Αντώνης – Αντιπρόεδρος
  • Χόλης Γιάννης – Γενικός Γραμματέας
  • Τσαπέπας Πέτρος – Ταμίας
  • Αμούργης Δημήτρης – Μέλος/Υπεύθυνος Επικοινωνίας
  • Ασμάτογλου Γιάννης – Μέλος/Βοηθός Ταμία
  • Μαριολόπουλος Παναγιώτης – Μέλος

 Η θητεία του νέου διοικητικού συμβουλίου σύμφωνα με το Καταστατικό της Ε.Ο. ΦΙΛ.Π.Α. είναι διετής και θα διαρκέσει μέχρι την τακτική Γενική Συνέλευση Ιουνίου του έτους 2022.

 Επίσης, από τις αρχαιρεσίες εκλέχθηκαν και συγκροτήθηκαν οι κάτωθι επιτροπές με τα εξής τακτικά μέλη:
 

Εξελεγκτική επιτροπή

Κοζανίτης Νίκος

Τορώσης Λευτέρης
 

Πειθαρχική επιτροπή

Λάνδρου Γιάννης

Ντάγκαλος Χρήστος

Καλαϊτζίδης Νίκος
 

Τεχνική επιτροπή

Γεωργιάκος Μιχάλης

Smith Robert

Παπουτσής Θανάσης

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

εικόνα 1
εικόνα 2
  Σας υπενθυμίζουμε πως οι πινακίδες παλαιού τύπου (εικόνα 1) έχουν καταργηθεί και έχουν αντικατασταθεί από τις νέες πινακίδες της Ε.Ο. ΦΙΛ.Π.Α. (εικόνα 2).

   Τα οχήματα που δεν διαθέτουν τις πινακίδες νέου τύπου, δεν θα μπορούν πλέον να ασφαλίζονται και κατά συνέπεια να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις.
 
   Στην περίπτωση που μέλη του Σωματείου σας διαθέτουν πινακίδες παλαιού τύπου στα οχήματά τους, χρειάζεται να ενημερωθούν, ώστε να προβούν στην άμεση αντικατάστασή τους.
 
   Η παραλαβή πινακίδων νέου τύπου μπορεί να γίνει είτε στα γραφεία της ΦΙΛΠΑ (Κυβέλης 6, Γέρακας) είτε ταχυδρομικώς (συστημένο). Σε κάθε περίπτωση απαιτείται δήλωση παραλαβής πινακίδων με γνήσιο υπογραφής (μπορεί να γίνει πλέον και μέσω της ιστοσελίδας gov.gr αντιγράφοντας το κείμενο της αίτησης παραλαβής που θα βρείτε εδώ σε μία κενή υπεύθυνη δήλωση) και €10 για το κόστος του υλικού.
 
Προσοχή: Οχήματα με κάρτες FIVA που δεν είναι σε ισχύ (ληγμένες) δεν δικαιούνται πινακίδες νέου τύπου.
 
Για την παραγγελία πινακίδων ή περισσότερες πληροφορίες, καλέστε στο 210 65 34 700 ή στείλτε e-mail στο info@philpa.gr.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ε.Ο. ΦΙΛ.Π.Α 2020
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

   Λόγω πανδημίας όλοι αναγκαστήκαμε να αναβάλουμε τις εκδηλώσεις μας για κάποιους μήνες έως τώρα. Από τώρα και στο εξής, όσες λέσχες το επιθυμούν, μπορούν να ορίσουν νέες ημερομηνίες μέσα στο έτος για εκδηλώσεις Regularity που θα προσμετρήσουν στο Πρωτάθλημα της Ομοσπονδίας.
 
   Εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν, σας συνιστούμε να οργανώσετε εκδηλώσεις που θα προσμετρήσουν και στο Πρωτάθλημα, εναλλακτικά έχετε τη δυνατότητα και για συνδιοργάνωση εκδηλώσεων, λόγω του ότι οι ημερομηνίες εντός του Φθινοπώρου δεν είναι πάρα πολλές.
 
Για να δείτε το πρόγραμμα της Ε.Ο. ΦΙΛ.Π.Α. για τους επόμενους μήνες, παρακαλώ πατήσετε εδώ.

 
 
Ευάγγελος Νομικός
Υπεύθυνος Πρωταθλήματος Ε.Ο. ΦΙΛ.Π.Α.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ-ΜΕΛΩΝ


  Καλούμε όσα Σωματεία επιθυμούν να προβάλουν τις εκδηλώσεις τους, είτε πριν είτε/και μετά την λήξη τους, να στέλνουν υλικό (ανακοίνωση, αφίσα, δελτίο τύπου, φωτογραφίες, αποτελέσματα κ.α.) στο info@filpafederation.gr το οποίο η Ε.Ο. ΦΙΛ.Π.Α. θα συμπεριλαμβάνει στο newsletter της και στη σελίδα της στο Facebook με σκοπό να ενημερώνονται όλα τα μέλη της Ομοσπονδίας.

  Επίσης τα Σωματεία-Μέλη μπορούν να ενημερώσουν τη γραμματεία της Ομοσπονδίας για τυχόν αλλαγές στη διεύθυνση της ιστοσελίδας τους και στα λογότυπά τους (εμβλήματα), ώστε να ενημερωθεί η σελίδα "Σωματεία Μέλη" με τους νέους συνδέσμους
(links).

 
ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΥ
4 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΡΑΛΛΥ ΥΠΟ ΤΟ ΣΕΛΗΝΟΦΩΣ // ΟΡ.Κ.Α.
δείτε περισσότερα εδώ
 
4 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΣ ΛΑΓΟΣ // Σ.Ι.Σ.Α.
δείτε τα αποτελέσματα εδώ
11-12 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΑΝΑΒΑΣΗ ΚΕΡΑΤΕΑΣ 2020 // CLASSIC MICROCARS CLUB
Διαβάστε περισσότερα
9-12 ΙΟΥΛΙΟΥ
R.A.C.- REGULARITY ARCADIAN CAMP // Σ.Ι.Σ.Α.
Διαβάστε περισσότερα
19 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΒΟΛΤΑ // ΦΙΛ.Π.Α.
 
32 πληρώματα συμμετείχαν στην Καλοκαιρινή βραδινή βόλτα της ΦΙΛΠΑ που έλαβε εκκίνηση το απόγευμα στις 8.30 μμ, από το ευρύχωρο Πάρκινγκ του Δημαρχείου Βούλας. Οι συμμετέχοντες απόλαυσαν την διαδρομή της Αθηναϊκής Ριβιέρας που τους οδήγησε στο Σούνιο.
 
  Διαβάστε περισσότερα
26 ΙΟΥΛΙΟΥ
17ο ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΑΛΛΥ // Σ.Ι.Π.Α.Κ.
Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

31 Ιουλίου

OILERS NIGHT SWIMS
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ
Την Παρασκευή  31/7  η Ελληνική Λέσχη Φιλών Κλασικής Μοτοσυκλέτας  θα διοργανώσει στην παραλία της Βάρκιζας στις 20.00 σουβλάκι πάρτι (Oilers Night Swims) σε ανοιχτό χώρο, λόγω Covid-19.
(αντί του καθιερωμένου σουβλάκι πάρτι, που διοργανώνει στα Γραφεία της πριν τις καλοκαιρινές διακοπές κάθε χρόνο).
 
30 Ιουλίου έως 8 Αυγούστου

6η ΕΚΘΕΣΗ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΑΝΙΩΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΠΑΛΑΙΑΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ
(η λίστα συμμετοχών έχει ολοκληρωθεί)
Το Τμήμα Κλασσικού Ποδηλάτου της Λέσχης Κλασσικής Μοτοσυκλέτας Χανίων θα  διοργανώσει για 6η χρονιά έκθεση κλασσικού ποδηλάτου με τίτλο  ‘’Ορθοπεταλιές’’.  Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα Σαμπιονάρα τη Πέμπτη 30-07 στις 8μ.μ και η έκθεση θα διαρκέσει ως το Σάββατο 08-08. Η έκθεση θα φιλοξενήσει  ποδήλατα που χρονολογούνται από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι και την δεκαετία του 1980. Στο χώρο επίσης θα υπάρχουν ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες που θα εκπλήξουν ευχάριστα τους επισκέπτες. Ώρες λειτουργίας καθημερινά από 8μ.μ έως 12μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.
11 έως 23 Αυγούστου

15η ΕΚΘΕΣΗ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΑΝΙΩΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΠΑΛΑΙΑΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ
(η λίστα συμμετοχών έχει ολοκληρωθεί)
Η έκθεση κλασσικής μοτοσικλέτας της Λέσχης Κλασσικής Μοτοσυκλέτας Χανίων που θα λάβει  χώρα στην αίθουσα Σαμπιονάρα, θα ανοίξει για το κοινό την Τρίτη 11/08 21:00 και θα διαρκέσει ως την Κυριακή 23/08. Θα είναι  ανοιχτή από τις 20:00 -24:00 κάθε μέρα με δωρεάν είσοδο. 
Στην έκθεση θα παρουσιαστούν επιλεγμένες μοτοσυκλέτες από το 1914 μέχρι το 1987.
22 και 23 Αυγούστου

ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
(για δηλώσεις συμμετοχής : κ. Κακούρης, 6979 807 756)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΣΤΑ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΑΛΑΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τη σχετική εγκύκλιο
της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων

Απόσπασμα:
Α. Επιβολή περιβαλλοντικού tέλους

Επιβάλλεται στα μεταχειρισμένα επιβατικά και φορτηγά αυτοκίνητα, από 23/7/2020, έκτακτο περιβαλλοντικό τέλος, το οποίο συνεισπράττεται με το τέλος ταξινόμησης, ως ακολούθως:

1. Στα επιβατικά αυτοκίνητα της παρ. 1 του άρθρου 121 του ν. 2960/2001 (Α’ 265), ύψους:

α) τριών χιλιάδων ευρώ (3.000), τα οποία πληρούν εκ κατασκευής προδιαγραφές ευρωπαϊκών προτύπων εκπομπών καυσαερίων Euro 4,

β) χιλίων (1.000) ευρώ, τα οποία πληρούν εκ κατασκευής τις προδιαγραφές ορίων εκπομπών EURO 5a, όπως αυτές ορίζονται στον Κανονισμό (ΕΚ) υπ’ αριθ.715/2007 της 20ής Ιουνίου 2007 και στον Κανονισμό (ΕΚ) υπ’ αριθ. 692/2008 της 18ης Ιουλίου 2008 ή μεταγενέστερων τροποποιητικών αυτών.
......

Επιπλέον, με τις διατάξεις του τελευταίου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 5 του κοινοποιούμενου νόμου, προβλέπεται η εξαίρεση από το περιβαλλοντικό τέλος, των επιβατικών αυτοκινήτων άνω των τριάντα (30) ετών, τα οποία προορίζονται να κυκλοφορήσουν αποκλειστικά ως αυτοκίνητα ιστορικού ενδιαφέροντος. Διευκρινίζεται ωστόσο ότι για τα οχήματα ιστορικού ενδιαφέροντος ισχύουν τα προβλεπόμενα στην αρ. Αοικ.82350/3809/19 ΚΥΑ (ΦΕΚ 4948 Β/31-12-2019) και ειδικότερα, όταν τα εν λόγω οχήματα εισάγονται ή μεταφέρονται από άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν έχουν ταξινομηθεί στη χώρα μας, εφαρμογή έχουν οι διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 2 της ως άνω Απόφασης, σύμφωνα με τις οποίες, η έκδοση της βεβαίωσης χαρακτηρισμού οχήματος ιστορικού ενδιαφέροντος, η οποία χορηγείται από τους αρμόδιους φορείς της παρ. 1 του ιδίου άρθρου της Απόφασης ή οποιουδήποτε άλλου αποδεικτικού από το οποίο προκύπτει ο χαρακτηρισμός του ως ιστορικού, προϋποθέτει την προσκόμιση του οικείου τελωνειακού παραστατικού, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για τη δασμολογική κατάταξη των οχημάτων στη Δ.Κ. 9705. Επισημαίνεται άλλωστε, ότι βάσει του Κοινού δασμολογίου της Ε.Ε. Καν. ΕΟΚ 2658/87 του Συμβουλίου όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και σύμφωνα με τη συμπληρωματική σημείωση του Κεφαλαίου 97, η δασμολογική κατάταξη ορισμένων οχημάτων ως (συλλεκτικά) οχήματα ιστορικού ενδιαφέροντος διενεργείται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
.....
Διαβάστε περισσότερα εδώ
Σας υπενθυμίζουμε πως προκειμένου να εξασφαλίσετε τις άδειες για τις εκδηλώσεις σας, θα πρέπει να αποστείλετε τα αιτήματά σας στην Ε.Ο. ΦΙΛ.Π.Α. μέσω e-mail 30 μέρες πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης.
Website
Facebook
Email
Ε.Ο. ΦΙΛ.Π.Α. Κυβέλης 6  Γέρακας, 153 44 | Tel / Fax.  210 65 29 084 
www.filpafederation.gr | email : info@filpafederation.gr
Επίσημος Εκπρόσωπος (ANF) της FIVA

Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.

You can update your preferences or unsubscribe from this list.

 






This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*